Børn, Rejse

8 gode tips til at holde dine børn underholdt på rejsen

Vi kender det alle, når ferien står for døren. De lange bil-eller flyveture hvor utålmodigheden og rastløsheden hurtigt kan få overtaget, især hos de mindste, som bare gerne vil frem til feriedestinationen. Ingen forældre ønsker skrigende eller utilfredse børn, især ikke hvis turen er lang og heldigvis er der mange goderåd til, hvordan man kan gøre sit bedste for, at undgå netop dette.

Vi har samlet de bedste tips til at holde børn underholdt og glade på hele turen og håber at vores erfaringer, vil bringe glæde og gavn, så alle kan få en dejlig og afslappet ferie.

1. Sørg for at alle har deres eget private område

Lige meget om du kører, sejler eller flyver og måske har begrænset med plads, er det vigtigt at alle føler at de har deres eget område med deres egne drikkevarer, snacks og underholdning. Det skaber mere ro og mindsker risikoen for, at der bliver uenigheder børnene imellem.

2. Sørg for godt og brugbart legetøj 

Det kan være svært at vælge hvilket legetøj, man vil have med på rejsen og selvom dine børn selv skal vælge, skader det ikke at give en hjælpende hånd. Medbring legetøj hvor de kan udtrykke sig selv og deres interesser. På den måde er de optaget i længere tid.

3. Spilkonsoller og høretelefoner

Spilkonsoller, mobiler og tablets er en del af mange børns hverdag og med disse, kan de få mange timer til at gå. Sørg dog for at have godt og solidt headset med til alle, som sidder godt på dit barns hoved og øre. På længere flyrejser får man udleveret headset, men da disse sjældent kan indstilles til børnestørrelse, er det vigtigt at medbringe sine egne.

Husk ligeså at have det rigtige cover til iPhonen, så denne holder til at blive kastet med i vrede, som ofte sker på lange rejser. Tænk allerede på forhånd, at disse udbrud er uundgåelige, og planlæg efter dette. 

4. Individuelle madpakker og snacks

På bilturen kan man holde ind ved gode restauranter på vejen, og en tur på McDonalds kan altid bringe smil frem på læben. Men i et fly kan man ikke vide med sikkerhed om menuen falder i alles smag. Der er ikke noget som kan forværre humøret som tomme maver, og sørg derfor for individuelle madpakker og snacks med dine børns favoritter. 

5. Brætspil, lege og familiehygge

Små spil man kan spille på farten, som kort og ludo eller fantasifulde lege hvor man skal tælle biler eller finde bestemte ting, er altid et hit. Sørg for at lave lidt research og have et par gode lege i baghånden, til når mobilen løber strøm eller Nintendo spillet er gennemført.

6. Blade og bøger

Selvom bøger og blade måske ikke er noget dine børn normalt finder så interessant, så kan en god historie der bliver læst højt, find Holger, et farvestrålende blad eller en quizbog hurtigt blive et hit, når man begynder at kede sig.

7. Film og serier

I flyet er disse næsten altid at finde på skærmen lige foran en, men på en båd eller bil er en computer eller tablet måske nødvendigt. Se en god børnefilm sammen hele familien eller lad hver barn få lov på tur med høretelefoner i ørene, så de ikke forstyrrer resten.

8. Husk at holde pauser

Det er selvfølgelig ikke i alle situationer det kan lade sig gøre, men på en bilferie er det alt afgørende at få lidt luft og stræk benene en gang imellem. Planlæg evt. udflugter på vejen til den endelige destination. Måske bliver det så ikke den mest direkte vej til feriedestinationen, men denne bliver langt mere afslappet. I forbindelse med flyture, kan det være en god idé at planlægge mellemlandinger, frem for at tage turen i et stræk, hvis denne er meget lang.

Du synes måske også om..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *